Blog > Komentarze do wpisu

Zielone babeczki

Przepis pochodzi z ksi±żki Baking Bible autorstwa Mary Berry. Dodałam od siebie barwnik i czekoladę.

  • 100 g roztopionego masła
  • 100 g drobnego cukru (ja dałam pudru i było ok)
  • 100 g m±ki pszennej
  • 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jaja
  • 0,5 łyżeczki zielonego barwnika spożywczego
  • 100 g czekolady
  • 3 łyżki niesolonego masła

Wszystkie składniki oprócz barwnika miksować około 2 minut, następnie dodać barwnik i miksować jeszcze kilka sekund. Formę do muffinek (12 dziurek) wyłożyć papilotkami. Wlewać po 2 łyżki ciasta do każdej foremki. Piec 15-20 minut w 200'C. W k±pieli wodnej rozpu¶cić czekoladę z masłem. Polać ni± wystudzone babeczki. Smacznego!

¶roda, 17 marca 2010, houseofcolours

Polecane wpisy

  • Muffinki z owsiank± i rabarbarem

    0,5 szklanki m±ki żytniej razowej 3,4 szklanki m±ki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki miodu 2 jaja 3/4 szklanki mleka 2 rabarbary 120 g płat

  • Cynamonowe muffiny z jabłkami

    Przepis z irlandzkiego czerwcowego wydania magazynu Easy Food . 300 g m±ki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 150 g br±zowego cukru 2 duż

  • Kokosowe muffinki z rafaello

    Przepis na ciasto muffinkowe z tej strony 1 i 1/4 szklanki m±ki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki wiór

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
gosiaa99
2010/03/17 13:59:21
¦wietne s± te babeczki :)
-
majanaboxing
2010/03/17 17:55:18
Jej, jakie one s± ¶liczne! Pięknie zielone babeczki!:))
-
cukrowawrozka
2010/03/17 19:26:11
przeurocze!
-
izaa_a
2010/03/17 22:59:38
¶liczne babeczki.... takie wiosenne
przepisy kulinarne