Blog > Komentarze do wpisu

Cynamonowe muffiny z jabłkami

Przepis z irlandzkiego czerwcowego wydania magazynu Easy Food.

  • 300 g m±ki pszennej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 150 g br±zowego cukru
  • 2 duże jabłka
  • 125 g rodzynków (ja ominęłam)
  • 125 g masła
  • 2 jajka
  • 185 ml mleka

W dużej misce wymieszać m±kę, proszek i cynamon. Dodać cukier, obrane i pokrojone w małe kawałki jabłka i rodzynki. Masło rozpu¶cić w mikrofali, następnie trzepaczk± wymieszać z jajkami i mlekiem i cało¶ć przelać do suchych składników. Formę muffinkow± (12 dziurek) wyłożyć papilotkami. Masę przelać do foremek i zapiekać około 20-25 minut w 180'C. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego!

sobota, 22 maja 2010, houseofcolours

Polecane wpisy

  • Muffinki z owsiank± i rabarbarem

    0,5 szklanki m±ki żytniej razowej 3,4 szklanki m±ki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki miodu 2 jaja 3/4 szklanki mleka 2 rabarbary 120 g płat

  • Kokosowe muffinki z rafaello

    Przepis na ciasto muffinkowe z tej strony 1 i 1/4 szklanki m±ki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki wiór

  • Zielone babeczki

    Przepis pochodzi z ksi±żki Baking Bible autorstwa Mary Berry . Dodałam od siebie barwnik i czekoladę. 100 g roztopionego masła 100 g drobnego cukru (ja dałam p

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
ugotujmy
2010/05/22 10:10:49
muffiny z jabłkami lubię. ale takich, które miałyby w nazwie 'irlandzkie' jeszcze nie upiekłam..
-
majanaboxing
2010/05/22 10:34:54
Muffiny z jabłkami i cynamonem należ± do moich ulubionych :)
-
mydelicious
2010/05/22 10:56:25
przepis zapisuję, bo wyszły Ci bosko! ach, już prawie czuję u siebie ten cynamon :)
przepisy kulinarne