Blog > Komentarze do wpisu

Warzywne leczo

  • 1 cukinia/ kabaczek
  • 1 cebula
  • 1 puszka cieciorki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego
  • sól
  • pieprz
  • 1/3 szklanki bulionu warzywnego

Cukinię i cebulę pokroić w kostkę, marchewkę w talarki a czosnek drobno posiekać. Wszystkie składniki prócz cieciorki wrzucić do garnka i dusić około pół godziny. Dodać cieciorkę i dusić jeszcze 20 minut. U mnie podane w pieczonymi żeberkami. Smacznego!

sobota, 14 sierpnia 2010, houseofcolours

Polecane wpisy

  • Łosoś w maku

    Przepis z programu z kuchni.tv, niestety nie pamiętam dokładnie którego 1 łosoś mak do obtoczenia 1 jajko szczypta soli szczypta pieprzu 2 łyżki oliwy z oliwek

  • Farfalle z mięsem, pieczarkami i suszonymi pomidorami

    250 g pełnoziarnistego makaronu farfalle 50 g suszonych pomidorów pół czerwonej papryki 400 g mięsa mielonego garść pieczarek 2 ząbki czosnku przepuszczonego pr

  • Krem z zielonego groszku z grzankami

    Inspirowałam się przepisem Kuby . Na bulion drobiowy: 1 udko kurczaka 2 marchewki 2 małe pietruszki kawałek selera ziele angielskie liść laurowy 1 kostka rosoło

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
panna_malwinna
2010/08/14 15:19:48
ostatnio właśnie myślałam zrobić warzywne leczo z dodatkiem cieciorki. ale zastanawiałam się czy to będzie mi smakowało. i chyba jednak wypróbuję;)
-
justmydelicious
2010/08/14 17:44:10
niesamowicie lubię leczo! wygląda super!
-
zaytoona
2010/08/14 18:38:17
Takie leczo to świetna odmiana od tego, które przygotowujemy my - z kiełbasą i te sprawy...

Pozdrawiam!
-
aga-aa
2010/08/15 00:10:41
u mnie dzis też cukinia i ciecierzyca :)
-
izaa_a
2010/08/15 08:17:09
hihi u mnie też bez mięsa by raczej nie przeszło..;):) ale widzę ze i u Ciebie żeberka były..;) a leczo wygląda bardzo apetycznie
przepisy kulinarne